Author Topic: Randall RM100 foot-switch not responding.  (Read 4535 times)

Offline blasure82

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Randall RM100 foot-switch not responding.
« on: August 06, 2012, 12:22:31 PM »
I've bought my RM100 over a year ago off of a friend and so far it's been an amazing amp. Recently, however, it's developed a problem. The foot-switch will light up but often not switch between channels and now recently it won't light up at all unless you jiggle the cable. I've bought a new midi cable thinking that would solve the issue but the same problem still persists.

I've determined that the issue has to be with the actual connect on the foot-switch it's self. With both the new and old cables plugged in it will not light up or do anything unless you jiggle the cable where it's connected to the foot-switch.

I called Randall who say they can't do anything for me other than sell me a new foot-switch. I was referred to a number of places that might sell the actual 7-pin midi connector part it's self because it would be a lot cheaper to replace a $2 part than a $100 foot-switch. I've tried mouser.com and Digikey with no luck.

Does anyone know where I can find this part?

Offline tacklebox455

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 61
    • View Profile
Re: Randall RM100 foot-switch not responding.
« Reply #1 on: August 07, 2012, 04:36:29 PM »
i think i have one in my shop let me look around if i have it i will get your info and send it to you, i would also look inside the footswitch and see if its just a loose wire or ground
Electric Wizard,Weedeater,High on Fire thats my play list

Offline tacklebox455

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 61
    • View Profile
Re: Randall RM100 foot-switch not responding.
« Reply #2 on: August 07, 2012, 04:41:24 PM »
I apparently dont have a 7 pin i have a 5 pin but i did find you a 7 pin at this web address

http://www.redco.com/shopdisplayproducts.asp?id=44&cat=MIDI+Connectors
Electric Wizard,Weedeater,High on Fire thats my play list