Author Topic: Randall T2 Volume Problem  (Read 370 times)

Offline KissKovers

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Randall T2 Volume Problem
« on: December 07, 2018, 07:34:36 AM »
Hey guys, in brief... here is the issue I am having with my Randall T2.

Everything was working fine for several months after buying this Amp 2nd hand... then all of a sudden... the volume started dying randomly... the volume faded in and out during playing for several weeks occasionally until eventually the volume was cut down to about 90% of what it was. I had to turn it up full just to get some decent volume for practising where as before... playing on number 1 was very loud. Took it to be repaired... the guy didn't seem to know the exact problem but said he re soldered components and it worked fine for about 1 week... then went back to the same problem as before... I just discovered  that when I press the "Loop on" button on the front... the volume comes back as normal with the volume controls set to high at the back... but the thing is... I never use the loop effects... I just have a guitar plugged straight into the normal input in the front of the amp. If "loop on" is off... very low volume on ALL channels... When "loop on" is ON... volume is as normal on ALL channels...

any suggestions? Is the circuitry screwed in the looping section or something? Would love some feedback before paying a guy AGAIN to take a look and probably NOT fix it... thanks...

kaddy

Offline smoke

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Randall T2 Volume Problem
« Reply #1 on: December 10, 2018, 04:15:48 AM »
Hey man, T2 has 4 (if I remember correct) preamp tubes. Is any of them connected to the loop and maybe gone bad? Just a guess, but also check these tubes as they are more prone to go bad than anything else in there and it's easier to check it yourself (just google how to check preamp tubes).   

Offline KissKovers

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Randall T2 Volume Problem
« Reply #2 on: December 10, 2018, 07:08:17 AM »
yeah mate, I recently changed ALL the tubes with new ones... same issue.

Offline smoke

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Randall T2 Volume Problem
« Reply #3 on: December 10, 2018, 07:28:17 AM »
I'm afraid you really need an expert to go through the whole circuit, to check all the components, pcb etc. so he can isolate and fix the problem.